Film

The Nun – Călugărița: Misterul de la manăstire

The Nun – Călugărița: Misterul de la mănăstire este  unul dintre filmele pe care abia le-am așteptat anul acesta! Filmul avea toate ingredientele epntru a fi unul de succes: face parte dintr-o serie de filme care mi-au plăcut la nebunie, este horror și, bineînțeles, este filmat în România.

Da, mi-a plăcut la nebunie să văd unele dintre locurile pe care le-am vizitat și eu într-un film de asemenea amploare. În primul rând, Castelul Corvinilor arată demențial în realitate, dar în film este cu totul spectaculos. Recunosc că mie mi-a dat fiori când l-am văzut prima dată, dar efectul pe care îl are filmul bate orice sentiment pe care l-am avut acum câțiva ani când eram turist prin Hunedoara.

Recunosc că m-am speriat cam din 15 în 15 minute! Deși îmi dădeam seama că urmează o parte de „Andreea, pune mâinile la ochi!” nu reușeam să mă sincronizez și mă tot speriam. Asta s-a întâmplat încă din primele 5 minute ale filmului, când nu mă așteptam să zic „Ok, acum este momentul să mă duc acasă ca să nu mro de frică!” Mi-a plăcut foarte mult povestea, faptul că are legătură cu celalte filme din serie și că acțiunea se petrece într-o mănăstire.

Personajele sunt bine conturate, mai ales grupul de călugărițe și demonul care va reuși, sau nu, să pună stăpânire pe lumea exterioară. De ce spun despre „lumea exterioară”? Well, mănisterea despre care vorbim este puțin mai specială și nu prea poți intra acolo. Și dacă un demon, nici nu poți ieși foarte ușor.

Înafară de aerul extrem de spooky al imaginilor, din punctul meu de vedere filmul epatează prin faptul că uneori nu îți dai seama care este realitatea și care este visul. Fiind fană a filmelor horror, de multe ori spuneam în gândul meu „asta nu se întâmplă, doar își imaginează el” și apoi îmi dădeam seama că totul era real și că singura care își imagina scenarii eram eu.

Recomand filmul personalor pasionate de filmele horror și, mai ales, acelor care au văzut deja seria The Conjouring.

Apropo de recomandari, Marius a scris un articol despre niste seriale bune care l-au tinut cam mult in fata monitorului.  

Filmul intră în cinematografe pe 7 septembrie 2018 și este distribuit de Vertical Entertainment.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.