Evenimente&Loisir

Unde mergem azi? – Cherhanaua Ancora

Săptămâna trecută am profitat de vremea superbă de toamnă și am vrut să încercăm un local pe unde nu mai ajunsesem până atunci. Unul dintre prietenii noștri, iubitor și el de fructe de mare, ne-a sugerat să încercăm Cherhana Ancora, un restaurant de pe malul Herăstrăului.

Cred că orice recomandare de local ar trebui să înceapă acum cu: respectă normele? E dotat locul pentru temperaturile de afară? Ambele răspunsuri sunt pozitive. Nu suport frigul, afară erau cam 12 grade, dar încălzitoarele și-au făcut treaba și nu am simțit niciun disconfort. Bine, încălzitoarele și porția extrem de mare de midii în cochilie cu sos iute de roșii. Sunt o mare fană a scoicilor, deși acum câțiva ani ai fi spus că asta nu se va întâmpla niciodată, și rețeta lor este fenomenală.

Pe lângă o salată de icre ca la mama acasă noi am încecrcat și un file de sturion și unul de lup de mare acompaniate de un pahar de vin alb. Ambele porții de pește au fost delicioase și trebuie să recunosc că mi-a rămas gândul la acest lup de mare!

Deși localul este specializat în fructe de mare și pește, poți găsi rețete diverse și pentru persoanele care nu agreează acest tip de mâncare (mare greșeală). Meniul conține suficient salate, fripturi și garnituri pentru a răspunde tuturor gusturilor și poftelor.

Terasa este foarte frumoasă, localul fiind amenajat într-o zonă în care gălăgia din parc nu ajunge. Având în vedere că masa noastră era aproape de interior am putut vedea decorurile pescărești cu care Cherhanaua își așteaptă vizitatorii când ne vom întoarce la rutina obișnuită.

Nu îți imagina că locul este unul care duce spre rustic, ba dimpotrivă, atât atmosfera cât și modul de aranjare a mâncării în farfurie de face să te gândești mai degrabă la un restaurant premium, un local unde trebuie să ajungi măcar o dată pentru a gusta preparatele!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.