Cărți

Unul dintre noi urmează – Karen M. McManus

Ai de ales: adevăr sau provocare? Dacă alegi prima variantă, unul dintre secretele tale va fi aflat de toată lumea, iar dacă alegi provocarea e posibil să regreți.

Dacă nu înțelegem noi părțile mai puțin pozitive ale aplicațiilor, atunci cine? Cel de-al treilea roman al autoarei ne readuce în povestea unui orășel greu încercat din cauza bârfelor. Dacă în cartea precedentă Simon a fost demascat, acum apare o altă aplicație online, transformată într-un joc de-a adevăr și provocare.

Personajele din acest volum nu ne sunt necunoscute. Maeve, Knox și Phoebe au făcut parte și din universul cărții precedente, dar de data aceasta ei sunt în prim-plan: jocul pare că nu vrea să îi ocolească. Avem în fața ochilor o societate identică cu a noastră, în care greșelile adulților se răsfrâng asupra copiilor. Copii care nu cer ajutorul, care vor să rezolve totul singuri și se trezesc în situații mai puțin plăcute.

La fel ca și la celelalte două volume, stilul scriiturii este unul foarte ușor, acțiunea derulându-se treptat și fiind ușor de urmărit. În plus, Karen M. McManus reușește să te țină în priză de la început până la final.

Nu multe sunt cărțile care mă iau prin surprindere, dar deznodământul volumului Unul dintre noi urmează a fost neașteptat. Deși e ușor să intuiești de la un anumit punct ce se întâmplă, ultimele rânduri ale cărții sunt și cele care explică mai mult decât întregul volum.

Recomand cartea mai ales adolescenților, ea fiind ușor de citit și având în spate o poveste care o să îi intrige pe pasionații de lecturi polițiste.

Cartea face parte din colecția Passport și o găsești pe site-ul librăriei Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.