Cainele din Baskerville. Repovestire dupa Arthur Conan Doyle

Andreea Mihăilă  > Cărți >  Cainele din Baskerville. Repovestire dupa Arthur Conan Doyle
0 Comments

Sherlock Holmes este unul dintre cele mai cunoscute personaje masculine ale literaturii. Detectivul îndrăgit de cei mari se reîntoarce într-o repovestire a binecunoscutei povești Câinele din Baskerville pentru ca povestea să ajungă și la cei mici.

Așa cum am mai spus în câteva articole, mie îmi plac foarte mult cărțile pentru copii mai ales dacă sunt bine realizate. Câinele din Baskerville este o poveste pe care mai toți fanii lui Sherlock au citit-o, dar până acum cei mici nu s-au putut bucura de ea. Tony Evans împreună cu Felix Bennett rescriu și ilustrează povestea binecunoscută scrisă de Arthur Conan Doyle pentru a îi atrage și pe copii în universul detectivului.

Ceea ce mi-a plăcut în special la carte este faptul că respectă povestea inițială. Deși acțiunea este mult mai scurtă, pentru a încăpea în cele 64 de pagini, povestea rămâne aceeași și impresionează prin suspans și ilustrațiile viu colorate. Întotdeauna am crezut că o ilustrație bine realizată ajută povestea și dezvoltă imaginația. Este foarte adevărat că pentru un adult povestea nu este la fel de captivantă, ritmul fiind unul alert, dar sunt sigură că cei mici vor sta cu sufletul la gură pentru a afla adevărul despre monstrul care bântuie mlaștinile.

Mi se pare foarte drăguț că o carte de literatură universală poate fi citită și de un copil. În plus, cărțile din această serie cuprind la final și un set de activități bazate pe text ceea ce îi va ajuta să înțeleagă mai bine povestea, să vadă dacă au citit atent și, de ce nu, să își reîmprospăteze memoria dacă au uitat anumite detalii.

Recomand această carte celor mici, celor pasionați de literatură și de mistere, dar și celor care abia încep să iubească cărțile, o poveste ca aceasta sigur le va deschide apetitul pentru a citi mai mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.