Film

Downsizing – Viitorul este al mini-oamenilor

Downsizing este primul film pe care l-am văzut în 2018. De ce am vrut neapărat să îl văd? Ei bine, tot îmi spunea Marius că pare amuzant, că trebuie wsă mă uit la trailer și că trebuie să mergem să îl vedem împreună pentru a ne amuza. Așa că zilele trecute ne-am întâlnit cu toții la cinema pentru a îi vedea pe cei mai mici oameni care se presupune că vor salva planeta.

Ideea filmului este destul de bine ancorată în realitate. Planeta suferă, am auzit de multe ori  că este posibil ca la un momentdat ea să nu mai poată să producă toate cele necesare traiului pentru că oamenii sunt din ce în ce mai mulți. Downsizing începe de aici, de la ideea că noi oamenii chair trebuie să facem ceva dacă ne dorim ca rasa umană să nu dispară de pe fața pământului. Astfel, un om de știință norvegian, găsește soluția. El inventează o mașină prin care oamenii se pot micșora astfel încât să consume mult mai puțin și astfel să ajute planeta pe termen lung. Ideea este bună și în câțiva ani o mare parte a oamenilor aderă la această mișcare.

În acest punct al poveștii îl cunoaștem pe Paul, un bărbat căsătorit care vrea să facă ca mariajul său să meargă. Din cauza lipsei banilor, împreună cu soția sa, decide să își schimbe viața și să fie transformat. Adevarata acțiune a filmului începe în momentul în care acesta devine mic și viața lui ia o întorsătură ciudată.

Trebuie să recunosc că filmul este extrem de lung, în jur de două ore jumătate, și asta te poate plictisi puțin. Din punctul meu de vedere, ar fi putut fi scoase multe elemente din film pentru ca acesta să fie mai scurt, dar să păstreze aceeași linie. În schcimb, există un personaj acolo pe care nu ai cum să nu îl iubești.

Ngoc Lan Tran este o dulceață, te face să râzi în fiecare minuțel și are o scenă în care te dărâmă de pe scaun de-a dreptul (partea în care mulțumește pentru invitație).  În plus, Dusan este mai mult dedcât amuzant, iar ceci doi împreună îi dau filmului o notă amuzantă și îl scot puțin din starea de amorțeală.

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 și apare în cinematografe pe 12 ianuarie 2018.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.