5 obiceiuri din 2017 pe care vreau să le mențin și în 2018

Andreea Mihăilă  > Personale >  5 obiceiuri din 2017 pe care vreau să le mențin și în 2018
0 Comments

Trebuie să recunosc că m-am mișcat puțin mai greu cu primul articol de anul ăsta. Nu pentru că nu aș fi avut idei de articole, dar am început anul în forță și abia acum (între două evenimente) mi-am găsit timpul necesar pentru a scrie. Am stat și m-am gândit și am decis că primul articol pe 2018 ar trebui să fie despre 5 obiceiuri din 2017 pe care vreau să le mențin și în 2018.

„Eu” înainte de oricine altcineva

Așa cum ar spune o profesoară de la facultate, e bine să pui în prim-plan persoana care trebuie să învețe. Dacă la școală este elevul, iar eu trebuie să stau în spate, doar să îl ghidez, în viața de zi cu zi eu sunt cea mai importantă. După 23 de ani am realizat cât de ușor e să cazi și că uneori e din ce în ce mai greu să te ridici. Așa că de câteva luni încerc chestia asta cu mine în prim-plan și trebuie să recunosc că până acum mi-a adus multe satisfacții. Nu spun că trebuie să uiți de cei din jur, dar trebuie să te focusezi pe tine, pe ceea ce îți place să faci și pe ce te ajută să evoluezi din punct de vedere profesional și personal.

Fără messenger seara

Ei bine, în continuarea obiceiului de mai sus vine și ăsta. Am decis ca seara să fie doar pentru mine. Atâta timp cât nu arde sunt sigură că orice poate să aștepte până a doua zi. În ultimele luni mi-am petrecut serile urmărind diverse documentare, citind, ascultând muzică și încercând să mă țin departe de conversații pentru care nu am suficientă energie. Nu-mi iese mereu, dar în ultimul timp am preferat să sun sau să fiu sunată, interacțiunea să fie cât mai „reală”, așa că mesajele și răspunsul la ele este amânat până a doua zi dimineață. Tot aici ar intra și faptul că nu-mi mai încep dimineața citind mesaje sau mail-uri. Îmi acord 15 minute de liniște în care să ascult o melodie care doar ce a apărut sau să mă uit la un clip interesant: încerc să mă țin cât mai departe de orice lucru care m-ar putea stresa de la primele minute ale zilei.

Hidratează-te, hidratează-te, hidratează-te

Mulți dintre colegii mei de la master au observat că umblu cu ditamai sticla de apă după mine la cursuri și că nu mă las până nu o termin. Ăsta este modul meu de a avea puțin mai multă grijă de mine. Dacă la partea cu mâncatul regulat nu am reușit încă să ajung, măcăr să fiu sigură că beau suficientă apă pe zi. Și să știi că din anumite puncte de vedere chiar se vede asta. Eu merg de colo colo toată ziua. Bateriile se termină ușor, dar atâta timp cât încă mai este o gură de apă de băut până la minimul de 2,5 litri, eu nu trebuie să mă opresc.

Vrei să stai în pat? Ieși afară!

La partea asta încă lucrez. Dacă acum câțiva ani iubeam faptul că aveam 2-3 evenimente pe zi, muncă pentru facultate și proiecte profesionale, acum am zile în care mi-aș dori să rămân în pat și să mă uit pe tavan toată ziua. Au fost câteva perioade în care chiar am făcut asta, când am amânat totul și m-am pus înapoi în pat cu o carte bună, dar asta nu se va mai întâmpla. De fiecare dată când am treabă și aș vrea să rămân tolănită pe canapea mă gândesc la faptul că imediat ce o să ies afară o să uit de toată starea proastă, așa că mă îmbrac și plec spre eveniment sau locul unde trebuie să ajung. Tipul ăsta de gândire e super sănătos, mai ales că odată ieșită din casă îmi revine toată energia și persoanele cu care mă întâlnesc mă fac să uit de oboseală.

Nu mai fugi e micile bucurii ale vieții

Dacă anul trecut am reușit să citesc 57 de cărți din 50 câte îmi propusesem, anul ăsta vreau să fie și mai bun. Îmi propun să citesc de fiecare dată când am un timp mort, să ascult muzică atunci când proiectele par mult prea grele și să călătoresc mai mult decât în anii trecuți. Dacă ceva pare prea greu, mă deconectez pentru câteva minute, fac ceva plăcut și apoi mă întorc la task-uri și deadline-uri. Viața nu este numai despre liste și muncă.

Așa cum spus la începutul articolului, încerc să mă pun pe mine prima pentru că în acest mod pot să jonglez cu toate lucrurile care mi se întâmplă în fiecare zi. Tu ce obiceiuri din 2017 vrei să îl păstrezi și în 2018?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.