Cărți

Recenzie: Foc și sânge – George R.R. Martin

Întotdeauna petrec timp pentru a explica modul în care o carte m-a găsit sau cum am găsit-o eu pe ea, dar nu și astăzi. Am iubit universul creat de George R.R. Martin încă din ziua în care a apărut primul episod din GoT (și asta a fost acum mult timp…). Ulterior m-am înconjurat de oameni pasionați de fenomen și am început să vreau să știu mai multe despre personaje. Așa am ajuns la un alt volum Lumea de gheață și foc care mi-a plăcut la nebunie, deși nu sunt o fană a istorisirilor fără prea multă acțiune. Acestea fiind spuse, era normal ca următorul pas să fie serialul și cartea Foc și sânge!

Încă din prima pot spune că este un mastodont de carte și nu glumesc! La prima vedere reușește să te sperie din cauza numărului impresionant de pagini, dar se citește destul de repede și consider că este tipul de lectură care ajunge să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp. Mi se pare foarte greu să reușești să devorezi cartea dintr-o dată, mai ales pentru că la fel ca Lumea de gheață și foc se axează mai mult pe istoria caselor, decât pe acțiuni propriu zise.

Volumul conține istoria familiei Targaryen începând cu anul cuceririi lui Aegon. De asemenea, la finalul său regăsim un arbore genealogic cuprinzător, menit să ne însoțească în călătoria alambicată în care urmează să ne îmbarcăm și, de asemenea, o mulțime de ilustrații realizate de Doug Wheatley – la bază realizator de benzi desenate.

Din punctul meu de vedere cartea este un must pentru orice persoană care îndrăgește seria, deoarece face lumină în multe aspecte având în vedere că Urzeala tronului nu prezintă decât o mică parte din universul lui Martin. De asemenea, nu te aștepta ca în acest volum să găsești povestea din serialul care a apărut lunile acestea. Da, apare și ea, dar abia pe la jumătatea cărții, deci ai mulți ani de descoperit înainte de a face cunoștință cu personajele pe care mulți dintre noi am ajuns să le îndrăgim.

Consideră cartea aceasta ca a fi o hartă în interiorul universului, un ajutor de nădejde care s-ar putea să te ajute să faci lumină în unele aspecte ale poveștilor. Sau mai mult, gândește-te la ea ca la o carte cu povești numai bune de citit înainte de culcare.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul libăriei Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.