Cărți

Sanatoriul – Sarah Pearse

Trebuie să recunosc: cartea aceasta stă de mult timp în lista mea de to be read. De ce? Pentru că e un roman polițist cu un sinopsis interesant și care amintește, bineînțeles, de celebra carte a a lui King. Sau cel puțin așa părea la început, că poate avea o legătură cu cartea și filmul care m-au speriat la culme.

Sarah Pearse spune povestea unei femei aflate într-un punct de cotitură: nu știe dacă să se întoarcă la slujba din cadrul poliției și trebuie să își înfrunte fratele mai mare pentru un accident care a avut loc când erau copii; accident pe care nu-l consideră a fi doar o întâmplare nefericită. Protagonista pare afectată de lucrurile care se întâmplă în jurul ei, iar participarea la logodna fratelui său nu pare un eveniment pe care l-a așteptat cu bucurie.

De asemenea, crimele care încep să aibă loc în sanatoriu, nu o lasă pe aceasta să doarmă, așa că se trezește singură în mijlocul unei anchete, deoarece fenomenele meteo nu îi lasă pe polițiștii elvețieni să ajungă pe muntele unde are loc acțiunea.

Sanatoriul spune povestea unor femei cărora li s-au încălcat drepturile în trecut și care nu au fost niciodată răzbunate. De asemenea, prezintă câteva personaje care încearcă să își găsească locul într-un univers apărut cu ajutorul imaginației protagonistei.

Consider că după ce ajungă să lecturezi un număr mare de cărți polițiste/misterioase, e foarte greu ca un astfel de roman să te mai surprindă. Da, am avut mai multe variante pentru criminal și niciuna nu s-a adeverit până la final, dar consider că opera e dusă la extrem. Față de alte cărți de același gen, consider că autoarea a încercat foarte mult să șocheze și, cel puțin pe mine, nu a reușit. Este o carte bună, întortocheată, pe care o poți citi foarte repede și care te va surprinde cel mai mult fix în ultima pagină.

Cartea poate fi găsite la Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.